culinaire zaken .nl |
Zalm (gegrild) met paprika en olijven | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Nederland | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:15 Bereiding : 00:15 | |
Indelingen | Slank | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
1 5 10 10 4 1 1 - - |
deciliter centiliter stuks stuks stuks stuks stuks naar smaak naar smaak |
olie (olijf-) azijn (wijn-,rood) olijf (zwart) olijf (groen) zalmfilet paprika (groen) paprika (rood) peper (wit) zout | ||
Berei- ding |
Verwarm de grill voor op de hoogste stand. Bestrijk de zalmfilets met 1 eetlepel olijfolie. Bak de zalmfilets in een pan met anti-aanbaklaag rondom goudbruin. Leg de zalmfilets op een rooster en grilleer ze circa 5 minuten Keer ze halverwege en bestrijk ze opnieuw met 1 eetlepel olie. Ontpit ondertussen zonodig de olijven en snij deze in plakjes. Maak de paprika's schoon en snij ze in dunne reepjes. Verwarm de rest van de olijfolie met de azijn. Voeg de plakjes olijf en de reepjes paprika toe en stoof ze circa 2 minuten Breng op smaak met versgemalen peper en zout. Verdeel de saus over 4 borden. Leg de zalmfilets erop. Serveer met een risotto van saffraan en sjalot. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 948 KiloJoules 226 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 8 gram 1 gram 2 gram |