culinaire
zaken
.nl
Waterzooi van kip
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
500
500
150
150
150
1.25
3
2
2
-
gram
gram
gram
gram
gram
deciliter
stuks
stuks
theelepel
naar smaak
kippenbout
aardappel (krieltjes)ingrediënt info
selderij (bleek-)ingrediënt info
wortel
boon (sperzie-,vers)
room (slag-)
bouillon (kippen-,tablet)
eidooier
maizena
peper (wit) ingrediënt info
Berei-
ding
Kook de kippenbouten in 1 liter water met de bouillontabletten in 35 minuten gaar. Kook de laatste 10 minuten de aardappeltjes, worteltjes, bleekselderij en sperzieboontjes met de kip mee. Roer een papje van de eierdooiers, maizena en slagroom. Bind hiermee de bouillon. Voeg naar smaak peper toe en serveer direkt.
Voedings-
waarde
Energie2233 KiloJoules
532 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
31 gram
33 gram
6 gram