culinaire zaken .nl |
Waterzooi van kip | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Belgie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:40 | |
Indelingen | Goedkoop | Makkelijk | Kip/kalkoen | |
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
500 500 150 150 150 1.25 3 2 2 - |
gram gram gram gram gram deciliter stuks stuks theelepel naar smaak |
kippenbout aardappel (krieltjes) selderij (bleek-) wortel boon (sperzie-,vers) room (slag-) bouillon (kippen-,tablet) eidooier maizena peper (wit) | ||
Berei- ding |
Kook de kippenbouten in 1 liter water met de bouillontabletten in 35 minuten gaar. Kook de laatste 10 minuten de aardappeltjes, worteltjes, bleekselderij en sperzieboontjes met de kip mee. Roer een papje van de eierdooiers, maizena en slagroom. Bind hiermee de bouillon. Voeg naar smaak peper toe en serveer direkt. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2233 KiloJoules 532 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 31 gram 33 gram 6 gram |