culinaire zaken .nl |
Warme wortel-hamtaart | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:40 Bereiding : 00:50 | |
Indelingen | Feestelijk | Goedkoop | Ovenschotel | |
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
250 200 200 2 2 2 2 1 0.50 - - |
gram gram gram stuks eetlepel eetlepel eetlepel stuks pak naar smaak naar smaak |
wortel boon (sperzie-,vers) ham (plak) ei (kip) boter (room-) dille (vers) melk ui broodmix zout peper | ||
Berei- ding |
In kom van broodmix en 1 eetlepel boter deeg maken volgens gebruiksaanwijzing. Intussen ham in blokjes snijden. Ui pellen en fijnsnipperen. Sperziebonen afhalen, wassen en eventueel doormidden breken. Worteltjes schrappen, wassen en in plakjes snijden. In koekepan 2 eetlepels boter verhitten. Ham en ui 5 minuten bakken. Sperziebonen en worteltjes 5 minuten meebakken. Oven voorverwarmen op 225 graden Celcius. Springvorm (24 centimeter) invetten. Hierin deeg uitdrukken met opstaande rand van 3 centimeter. Ham-groentemengsel erin scheppen. In Kom doen: eieren, melk, zout, peper en dille. Met vork door elkaar kloppen. Over taart schenken. In midden van oven taart in 35 minuten gaar en goudbruin bakken. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 998 KiloJoules 238 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 12 gram 17 gram 2 gram |