culinaire
zaken
.nl
Volkorenmacaroni met tahoe
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
150
100
75
50
5
3
3
1
1
-
-
gram
gram
gram
gram
stuks
eetlepel
eetlepel
stuks
bekertje
naar smaak
naar smaak
pasta (macaroni,volkoren) ingrediënt info
tahoe
kaas (room-)
noot (hazel-,blank)
wortel
olie (zonnebloem-) ingrediënt info
ketjap (manis)
prei
creme fraiche ingrediënt info
zout
peper ingrediënt info
Berei-
ding
Rooster de fijngehakte hazelnoten in een droge koekepan goudbruin. Snij de tahoe in kleine blokjes en sprenkel de ketjap erover. Kook de macaroni in ruim kokend water met zout gaar. Verhit intussen de helft van de olie in een koekepan met anti-aanbaklaag en bak de tahoe met de ketjapsnel rondom bruin. Schep de tahoe uit de pan. Doe de rest van de olie in een pan en bak de prei en de wortel al roerend ongeveer 4 minuten. Schep de groenten uit de pan. Verhit de creme fraiche in dezelfde pan en roer de geraspte kaas erdoor. Laat de macaroni goed uitlekken in een vergiet. Schep de macaroni in een schaal en meng achtereenvolgens de kaassaus, de tahoe en de groenten erdoor. Voeg naar smaak zout en peper toe en garneer de geroosterde met de hazelnoten.
Voedings-
waarde
Energie3719 KiloJoules
885 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
88 gram
25 gram
3 gram