culinaire zaken .nl |
Volkorenmacaroni met tahoe | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Italie | |
Aantal personen | 2 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:40 | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
150 100 75 50 5 3 3 1 1 - - |
gram gram gram gram stuks eetlepel eetlepel stuks bekertje naar smaak naar smaak |
pasta (macaroni,volkoren) tahoe kaas (room-) noot (hazel-,blank) wortel olie (zonnebloem-) ketjap (manis) prei creme fraiche zout peper | ||
Berei- ding |
Rooster de fijngehakte hazelnoten in een droge koekepan goudbruin. Snij de tahoe in kleine blokjes en sprenkel de ketjap erover. Kook de macaroni in ruim kokend water met zout gaar. Verhit intussen de helft van de olie in een koekepan met anti-aanbaklaag en bak de tahoe met de ketjapsnel rondom bruin. Schep de tahoe uit de pan. Doe de rest van de olie in een pan en bak de prei en de wortel al roerend ongeveer 4 minuten. Schep de groenten uit de pan. Verhit de creme fraiche in dezelfde pan en roer de geraspte kaas erdoor. Laat de macaroni goed uitlekken in een vergiet. Schep de macaroni in een schaal en meng achtereenvolgens de kaassaus, de tahoe en de groenten erdoor. Voeg naar smaak zout en peper toe en garneer de geroosterde met de hazelnoten. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 3719 KiloJoules 885 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 88 gram 25 gram 3 gram |