culinaire zaken .nl |
Vlinderpasta met zalm (Een snelle pastasalade met kruidige honingdressing) | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Italie | |
Aantal personen | 8 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:10 Bereiding : 00:20 | |
Indelingen | Rijst En Pasta | Vis / Zeevruchten | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
425 400 300 150 6 4 1.50 1 1 1 1 0.50 |
gram gram gram gram eetlepel theelepel theelepel zakje eetlepel stuks stuks stuks |
zalm (blik) pasta (vlinders) mais (blik) kaas (belegen,boeren-) olie (olijf-) sap (citroen-) dille (vers) mix (tuinkruidendressing) honing paprika (rood) ui (rood) komkommer | ||
Berei- ding |
Kook in een pan met ruim kokend water de pasta volgens de gebruiksaanwijzing beetgaar. Giet in een vergiet de pasta af. Was de paprika, halveer deze en verwijder de zaadlijsten. Snij hem in kleine blokjes. Was de komkommer en snij hem eveneens in kleine blokjes. Snij ook de kaas in kleine blokjes. Pel de ui en snij deze in dunne ringen. Laat de zalm uitlekken en verwijder de velletjes en de graatjes. Meng in een kom de pasta, paprika, komkommer, kaas, ui, zalm en de uitgelekte mais. Roer in een kommetje een dressing van: citroensap, honing, tuinkruiden, dille en olijfolie. Meng de dressing door de pastasalade. Laat in de koelkast de dressing minstens 1 uur intrekken. Serveer met: toast of stokbrood. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2009 KiloJoules 478 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 51 gram 24 gram 3 gram |