culinaire zaken .nl |
Vleessalade met bleekselderij | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:40 Bereiding : 00:05 | |
Indelingen | Salade | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
300 75 3 3 2 2 2 2 1 1 0.50 0.25 0.25 - - |
gram gram eetlepel eetlepel eetlepel eetlepel stuks eetlepel krop bakje literblik literblik literblik naar smaak naar smaak |
varkenslappen (mager) noot (wal-,gepeld) mayonaise kwark margarine sap (ananas-) appel sap (citroen-) sla champignon selderij (bleek-) mandarijn (blik) ananas (stukjes) zout peper | ||
Berei- ding |
Vlees inwrijven met zout en peper. In braadpan boter verhitten. Vlees in 20 minuten zachtjes gaarbraden. In dobbelsteentjes van 1 centimeter snijden en laten afkoelen. Appels schillen, klokhuizen verwijderen en in stukjes snijden. Champignons wassen en 3/4 deel in plakjes snijden. Appel en champignons besprenkelen met 1 eetlepel citroensap. Bleekselderij afgieten en fijnsnijden. Ananas afgieten (2 eetlepels sap achterhouden). In kom doen: vlees, appel, champignonplakjes, bleekselderij en ananas. Door elkaar scheppen. In zeef mandarijntjes laten uitlekken. Sla wassen en uitslaan. In kommetje doen: 1 eetlepel citroensap, ananassap, mayonaise, kwark, zout en peper. Tot sausje roeren. Slaschaal met sla bekleden. Vleessalade erin scheppen. Hele champignons en walnoten in midden over salade strooien. Sausje erover schenken. Rand van schaal garneren met mandarijntjes. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1589 KiloJoules 378 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 21 gram 8 gram 6 gram |