culinaire zaken .nl |
Visschotel met goudse kaas | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Nederland | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:05 Bereiding : 00:30 | |
Indelingen | Ovenschotel | Vis / Zeevruchten | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
350 3 250 200 150 100 4 1 1 - - |
gram deciliter gram gram gram gram eetlepel eetlepel zakje naar smaak naar smaak |
scholfilet melk (halfvol) champignon doperwt (blik) kaas (oud,Goudse) garnaal (Hollands,gepeld) room boter (room-) saus (wit) peper (wit) zout | ||
Voor- berei- ding |
Rasp de kaas. | |||
Berei- ding |
Verwarm de oven voor op 200. Beboter een vuurvaste schaal, bestrooi de scholfilets met peper en zout en le ze in een schaal. Veeg de champignons schoon, snij ze in plakjes en bak ze in de boter tot ze lichtbruin zijn. Bestrooi ze met wat zout. Maak de saus met de melk volgens de gebruiksaanwijzing en roer de champignons, doperwtjes en garnalen erdoor. Laat de saus wat afkoelen en roer de room erdoor. Giet de saus over de scholfilets en bedek de schaal met de geraspte Goudse kaas. Zet de schaal circa 25 minuten in het midden van een voorverwarmde oven (175 graden Celcius). Lekker met: rijst of stokbrood en een gemengde salade. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1662 KiloJoules 396 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 9 gram 37 gram 3 gram |