culinaire zaken .nl |
Vis-soufflee | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:10 Bereiding : 00:35 | |
Indelingen | Ovenschotel | Vis / Zeevruchten | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
800 125 100 100 20 4 3 2 1 1 - |
gram gram gram gram gram stuks stuks theelepel stuks eetlepel naar smaak |
visfilet room kaas (lichtbelegen) spek (rook-,mager) boter (room-) tomaat ei (kip) peperkorrel (groen) citroen peterselie (vers) zout | ||
Voor- berei- ding |
Rookspek in plakjes snijden. Een stukje kaas in plakjes snijden. De vis onder koud stromend water wassen, droogdeppen. De oven op 250 graden Celcius voorverwarmen. | |||
Berei- ding |
Het rookspek uitbakken. Een lage vuurvaste vorm goed invetten, de vis licht overlappend erin leggen, dan met citroensap besprenkelen. Kokend water over de tomaten gieten, deze ontvellen en in niet te dunne schijven snijden, tussen de vislagen steken. Rookspek en kaas erbij leggen. De eieren splitsen. De dooiers, de room, de peperkorrels tot een pikante massa roeren en over de vis gieten. Ca. 25 minuten in de oven bakken. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2995 KiloJoules 713 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 13 gram 56 gram 2 gram |