culinaire zaken .nl |
Vis met sinaasappelsaus uit de oven | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Mexico | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:45 | |
Indelingen | Ovenschotel | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
750 5 100 25 4 4 2 2 1 - - |
gram deciliter gram gram eetlepel eetlepel teentje stuks stuks naar smaak naar smaak |
visfilet sap (sinaasappel-) olijf (groen) boter (room-) olie (olijf-) peterselie (vers) knoflook paprika (groen) ui zout peper | ||
Berei- ding |
Leg de visfilets in een beboterde ovenvaste schaal. Verhit de olie in een pan en fruit hierin de kleingesneden ui en de uitgeperste knoflook ongeveer 3 minuten. Voeg de fijngehakte peterselie toe en fruit deze even mee. Roer het sinaasappelsap door het mengsel en maak het op smaak met zout en peper. Schenk de saus over de vis in de schaal. Leg de olijven rond de vis. Verdeel de boter in kleine klontjes over het gerecht en bestrooi het met stukjes paprika. Dek de schaal af met aluminiumfolie. Stoof de vis ongeveer 30 minuten in een op 175 graden Celcius voorverwarmde oven. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2366 KiloJoules 563 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 27 gram 37 gram 3 gram |