culinaire
zaken
.nl
Vis met sinaasappelsaus uit de oven
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
750
5
100
25
4
4
2
2
1
-
-
gram
deciliter
gram
gram
eetlepel
eetlepel
teentje
stuks
stuks
naar smaak
naar smaak
visfilet
sap (sinaasappel-)
olijf (groen)
boter (room-)
olie (olijf-) ingrediënt info
peterselie (vers) ingrediënt info
knoflook ingrediënt info
paprika (groen) ingrediënt info
ui ingrediënt info
zout
peper ingrediënt info
Berei-
ding
Leg de visfilets in een beboterde ovenvaste schaal. Verhit de olie in een pan en fruit hierin de kleingesneden ui en de uitgeperste knoflook ongeveer 3 minuten. Voeg de fijngehakte peterselie toe en fruit deze even mee. Roer het sinaasappelsap door het mengsel en maak het op smaak met zout en peper. Schenk de saus over de vis in de schaal. Leg de olijven rond de vis. Verdeel de boter in kleine klontjes over het gerecht en bestrooi het met stukjes paprika. Dek de schaal af met aluminiumfolie. Stoof de vis ongeveer 30 minuten in een op 175 graden Celcius voorverwarmde oven.
Voedings-
waarde
Energie2366 KiloJoules
563 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
27 gram
37 gram
3 gram