culinaire zaken .nl |
Vegetarische chili | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:05 Bereiding : 00:40 | |
Indelingen | Vegetarisch | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
1 500 400 300 3 2 2 2 1.50 1 - - |
liter gram gram gram stuks stuks eetlepel teentje theelepel stuks naar smaak naar smaak |
water capucijner (gedroogd) tahoe tomaat ui laurier (blad) olie knoflook chilipoeder paprika (groen) peper zout | ||
Voor- berei- ding |
Was de kapucijners en laat ze in ruim water een uur of 12 weken. | |||
Berei- ding |
Gooi het weekwater weg en doe de kapucijners in een pan met het water en de laurierblaadjes. Deksel op de pan, aan de kook brengen en op een laag pitje gaarkoken (1-1.5 u). Snij intussen de uien in ringen en de paprika in blokjes. Pel de tomaten en snij ze in plakjes. Doe de olie in een braadpan en fruit de uien tot ze goudkleurig zijn. Voeg tomaten en paprika toe. Pers de knoflook boven de pan uit, doe er het chilipoeder bij en voeg ook de in blokjes gesneden tahoe toe. Laat die even meebakken. Als de kapucijners gaar zijn het resterende water afgieten en de kapucijners overdoen in de braadpan. Goed doorroeren en op smaak brengen met zout en peper. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2032 KiloJoules 484 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 69 gram 38 gram 28 gram |