culinaire
zaken
.nl
Vegetarische chili
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
1
500
400
300
3
2
2
2
1.50
1
-
-
liter
gram
gram
gram
stuks
stuks
eetlepel
teentje
theelepel
stuks
naar smaak
naar smaak
water
capucijner (gedroogd)
tahoe
tomaat ingrediënt info
ui ingrediënt info
laurier (blad)
olie ingrediënt info
knoflook ingrediënt info
chilipoeder
paprika (groen) ingrediënt info
peper ingrediënt info
zout
Voor-
berei-
ding
Was de kapucijners en laat ze in ruim water een uur of 12 weken.
Berei-
ding
Gooi het weekwater weg en doe de kapucijners in een pan met het water en de laurierblaadjes. Deksel op de pan, aan de kook brengen en op een laag pitje gaarkoken (1-1.5 u).

Snij intussen de uien in ringen en de paprika in blokjes. Pel de tomaten en snij ze in plakjes. Doe de olie in een braadpan en fruit de uien tot ze goudkleurig zijn. Voeg tomaten en paprika toe. Pers de knoflook boven de pan uit, doe er het chilipoeder bij en voeg ook de in blokjes gesneden tahoe toe. Laat die even meebakken.

Als de kapucijners gaar zijn het resterende water afgieten en de kapucijners overdoen in de braadpan. Goed doorroeren en op smaak brengen met zout en peper.
Voedings-
waarde
Energie2032 KiloJoules
484 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
69 gram
38 gram
28 gram