culinaire
zaken
.nl
Varkensvlees met paprika en ananas
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
200
100
3
2
1
1
1
1
1
1
0.75
0.25
-
gram
gram
eetlepel
theelepel
stuks
theelepel
stuks
eetlepel
teentje
stuks
theelepel
stuks
naar smaak
varkenslappen (mager)
ananas (stukjes) ingrediënt info
olie ingrediënt info
maizena
paprika (groen) ingrediënt info
gember (poeder) ingrediënt info
ui ingrediënt info
ketjap (manis)
knoflook ingrediënt info
paprika (rood) ingrediënt info
sambal oelek
bouillon (vlees-,tablet)
zout
Berei-
ding
Snij de hamlappen in reepjes en bestrooi ze met zout en gemberpoeder. Pel en snipper de ui. Snij de paprika's in dunne reepjes. Verhit de olie in een braadpan en bak het vlees rondom bruin. Voeg de ui, paprika en sambal toe en pers het teentje knoflook daarboven uit. Bak dit 3 minuten Schep de ananas erdoor en voeg 1.25 deciliter bouillon en de ketjap manis toe. Laat alles nog 5 minuten sudderen. Roer in een kopje de maizena en een halve eetlepels water tot een glad papje. Voeg dit al roerende aan het vleesmengsel toe. Maak op smaak met sambal en ketjap. Lekker met: rijst.
Voedings-
waarde
Energie1150 KiloJoules
274 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
30 gram
4 gram
6 gram