culinaire zaken .nl |
Varkensvlees met paprika en ananas | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 2 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
200 100 3 2 1 1 1 1 1 1 0.75 0.25 - |
gram gram eetlepel theelepel stuks theelepel stuks eetlepel teentje stuks theelepel stuks naar smaak |
varkenslappen (mager) ananas (stukjes) olie maizena paprika (groen) gember (poeder) ui ketjap (manis) knoflook paprika (rood) sambal oelek bouillon (vlees-,tablet) zout | ||
Berei- ding |
Snij de hamlappen in reepjes en bestrooi ze met zout en gemberpoeder. Pel en snipper de ui. Snij de paprika's in dunne reepjes. Verhit de olie in een braadpan en bak het vlees rondom bruin. Voeg de ui, paprika en sambal toe en pers het teentje knoflook daarboven uit. Bak dit 3 minuten Schep de ananas erdoor en voeg 1.25 deciliter bouillon en de ketjap manis toe. Laat alles nog 5 minuten sudderen. Roer in een kopje de maizena en een halve eetlepels water tot een glad papje. Voeg dit al roerende aan het vleesmengsel toe. Maak op smaak met sambal en ketjap. Lekker met: rijst. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1150 KiloJoules 274 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 30 gram 4 gram 6 gram |