culinaire zaken .nl |
Varkenskotelet "van 't veld" (Cote de porc a la campagne) | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Nederland | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:20 Bereiding : 00:30 | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
100 5 15 4 1 1 0.50 0.50 0.10 |
gram centiliter gram stuks stuks stuks stuks knol stuks |
boter (room-) olie bloem varkenskarbonade (rib-) paprika (groen) paprika (rood) wortel (winter-) selderij (knol-) kool (groen) | ||
Berei- ding |
Bak de bebloemde kotelet in uitgebruiste boter bruin en "amper gaar" (= nog sappig). Leg ze op een voorverhitte (serveer)schaal. Giet weinig olie bij de resterende bakboter en bak er de varkenskoteletten fel in aan: het kleurrijke mengsel van dunne lintjes van geschilde knolselderij, geschilde winterwortel, rode en groene paprika, bladeren van groene kool (of spits- of witte kool). (Kort! ze moeten heel blijven). Verspreid de inhoud van de pan, zo heet mogelijk!, over de wachtende koteletten. Serveertip: Luchtige aardappelpuree (met een korstje?) | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2453 KiloJoules 584 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 16 gram 32 gram 3 gram |