culinaire
zaken
.nl
Varkenskotelet "van 't veld"
(Cote de porc a la campagne)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
100
5
15
4
1
1
0.50
0.50
0.10
gram
centiliter
gram
stuks
stuks
stuks
stuks
knol
stuks
boter (room-)
olie ingrediënt info
bloem ingrediënt info
varkenskarbonade (rib-)
paprika (groen) ingrediënt info
paprika (rood) ingrediënt info
wortel (winter-)
selderij (knol-)ingrediënt info
kool (groen)
Berei-
ding
Bak de bebloemde kotelet in uitgebruiste boter bruin en "amper gaar" (= nog sappig). Leg ze op een voorverhitte (serveer)schaal. Giet weinig olie bij de resterende bakboter en bak er de varkenskoteletten fel in aan: het kleurrijke mengsel van dunne lintjes van geschilde knolselderij, geschilde winterwortel, rode en groene paprika, bladeren van groene kool (of spits- of witte kool). (Kort! ze moeten heel blijven). Verspreid de inhoud van de pan, zo heet mogelijk!, over de wachtende koteletten. Serveertip: Luchtige aardappelpuree (met een korstje?)
Voedings-
waarde
Energie2453 KiloJoules
584 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
16 gram
32 gram
3 gram