culinaire zaken .nl |
Varkenshaasje met champignon-baconsaus | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:25 | |
Indelingen | Vlees | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
250 2 50 25 4 1 1 - - |
gram deciliter gram gram stuks eetlepel theelepel naar smaak naar smaak |
champignon room (garde-) bacon boter (room-) varkenshaas mosterd tijm peper zout | ||
Berei- ding |
Haasjes inwrijven met zout, peper en tijm. In braadpan boter verhitten. Vlees in circa 15 minuten rondom bruin en rose bakken. Vlees uit pan scheppen en afdekken. circa 5 minuten laten rusten. Intussen champignons halveren. Bacon in stukjes snijden. In bakvet bacon en champignons circa 2 minuten bakken. Garderoom en mosterd erdoor roeren, circa 2 minuten laten inkoken. Op smaak brengen met zout en peper. Vlees in plakken snijden. Op borden leggen. Saus erover verdelen. Lekker met aardappelpuree en rode kool met appeltjes. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1584 KiloJoules 377 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 2 gram 38 gram 2 gram |