culinaire
zaken
.nl
Varkenshaasje met champignon-baconsaus
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
250
2
50
25
4
1
1
-
-
gram
deciliter
gram
gram
stuks
eetlepel
theelepel
naar smaak
naar smaak
champignon ingrediënt info
room (garde-)
bacon
boter (room-)
varkenshaas
mosterd
tijm ingrediënt info
peper ingrediënt info
zout
Berei-
ding
Haasjes inwrijven met zout, peper en tijm. In braadpan boter verhitten. Vlees in circa 15 minuten rondom bruin en rose bakken. Vlees uit pan scheppen en afdekken. circa 5 minuten laten rusten.

Intussen champignons halveren. Bacon in stukjes snijden. In bakvet bacon en champignons circa 2 minuten bakken. Garderoom en mosterd erdoor roeren, circa 2 minuten laten inkoken. Op smaak brengen met zout en peper.

Vlees in plakken snijden. Op borden leggen. Saus erover verdelen. Lekker met aardappelpuree en rode kool met appeltjes.
Voedings-
waarde
Energie1584 KiloJoules
377 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
2 gram
38 gram
2 gram