culinaire
zaken
.nl
Tongfiletrolletjes met champignons en kruiden
(Paupiettes de sole etuvees aux champignons et herbes)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
300
100
50
30
12
2
1
0.25
-
gram
gram
gram
gram
stuks
eetlepel
eetlepel
stuks
naar smaak
tomaat ingrediënt info
champignon ingrediënt info
boter (room-)
ui ingrediënt info
tongfilet
peterselie (vers) ingrediënt info
dille (vers)
citroen
peper (wit) ingrediënt info
Berei-
ding
Ruim met boter (20 gram) besmeren: een ovenvaste schotel (met lage opstaande wand; tevens presentabel voor op tafel). Leg hierin de tongfilets (12 stuks of circa 500 gram), waarin vooraf gerold volgend mengsel: de fijngehakte rauwe champignons; de fijngehakte ui; de gehakte dille of venkel; blokjes van de gepelde en ontpitte tomaten. Genoemd mengsel wel eerst gaar gesudderd in 20 gram boter. Is de massa te nat voor het vullen, laat hem even uit lekken. Het geheel besprenkelen met het citroensap, het leknat uit bovengenoemd mengsel en enige "draaien" uit de pepermolen (en misschien wat scheuten witte wijn). Beboter vetvrij papier (of boterwikkels of ovenvast krimpfolie; geen aluminiumfolie!, zulks in verband met eventuele oplossing hiervan in het citroensap) en leg dat met de beboterde zijde op de vis. Plaats de schotel in een voorverwarmde oven van 230 graden Celcius. en laat in 20-25 minuten garen. Dien op, rechtstreeks vanuit oven op tafel, na eerst nog overstrooid te hebben met fijngehakte verse peterselie. N.B. Bij gebruik van magnetron gelijk verhaal doch slechts 7 minuten in de magnetron. Deze schotel kan lang vooraf, desnoods gisteren al, in de koelkast gereed staan.
Voedings-
waarde
Energie535 KiloJoules
127 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
7 gram
3 gram
2 gram