culinaire
zaken
.nl
Tong (gevuld)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
1
1
80
30
25
4
1
1
0.50
0.20
-
-
deciliter
deciliter
gram
gram
gram
stuks
stuks
stuks
bosje
bekertje
naar smaak
naar smaak
wijn (wit)
bouillon (visfumet-)
mossel ingrediënt info
paddestoel ingrediënt info
boter (room-)
tong
prei
wortel
bieslook ingrediënt info
creme fraiche ingrediënt info
peper (wit) ingrediënt info
zout
Berei-
ding
VOORBEREIDEN: Verwijder het donkere vel van de tong. Snij de vis aan de rugzijde van kop tot staart in op de ruggegraat. Snij de filets los, maar houd de zijkanten aan elkaar zodat er een buidel ontstaat. Knip de ruggegraat om de 2 centimeter door en neem de stukjes graat er voorzichtig uit. Verwijder de rest van de kleine zijgraten. Was de tongfilets en dep ze droog. Snij de winterwortel en de prei in luciferdunne reepjes. Snij de paddestoelen in plakjes. Verhit de boter en bak hierin de groenten en de paddestoelen al omscheppend even aan. Meng de mosselen en de garnalen erdoor. Vul de visbuidels met het mengsel. Bak de onderkant van de tong even aan. Leg de visbuidels naast elkaar in een ovenschaal. Bereiden: Verwarm de oven voor op 200. Meng de visfumet met de witte wijn en schenk dit bij de vis. Pocheer de tong in circa 15 minuten in de oven gaar. Neem de visbuidels voorzichtig uit de schaal en houd ze warm. Kook het vocht met de creme fraiche tot sausdikte in. Breng op smaak met peper en zout. Bestrooi met bieslook. Verdeel de visbuidels over 4 borden en schenk een deel van de saus er bij. Geef de rest van de saus in een sauskom. Serveer met: pommes Duchesse en peultjes.
Voedings-
waarde
Energie559 KiloJoules
133 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
12 gram
4 gram
1 gram