culinaire zaken .nl |
Tong (gevuld) | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
1 1 80 30 25 4 1 1 0.50 0.20 - - |
deciliter deciliter gram gram gram stuks stuks stuks bosje bekertje naar smaak naar smaak |
wijn (wit) bouillon (visfumet-) mossel paddestoel boter (room-) tong prei wortel bieslook creme fraiche peper (wit) zout | ||
Berei- ding |
VOORBEREIDEN: Verwijder het donkere vel van de tong. Snij de vis aan de rugzijde van kop tot staart in op de ruggegraat. Snij de filets los, maar houd de zijkanten aan elkaar zodat er een buidel ontstaat. Knip de ruggegraat om de 2 centimeter door en neem de stukjes graat er voorzichtig uit. Verwijder de rest van de kleine zijgraten. Was de tongfilets en dep ze droog. Snij de winterwortel en de prei in luciferdunne reepjes. Snij de paddestoelen in plakjes. Verhit de boter en bak hierin de groenten en de paddestoelen al omscheppend even aan. Meng de mosselen en de garnalen erdoor. Vul de visbuidels met het mengsel. Bak de onderkant van de tong even aan. Leg de visbuidels naast elkaar in een ovenschaal. Bereiden: Verwarm de oven voor op 200. Meng de visfumet met de witte wijn en schenk dit bij de vis. Pocheer de tong in circa 15 minuten in de oven gaar. Neem de visbuidels voorzichtig uit de schaal en houd ze warm. Kook het vocht met de creme fraiche tot sausdikte in. Breng op smaak met peper en zout. Bestrooi met bieslook. Verdeel de visbuidels over 4 borden en schenk een deel van de saus er bij. Geef de rest van de saus in een sauskom. Serveer met: pommes Duchesse en peultjes. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 559 KiloJoules 133 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 12 gram 4 gram 1 gram |