culinaire zaken .nl |
Tong (a la meuniere) | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
2.50 150 6 4 4 2 - |
deciliter gram eetlepel stuks theelepel eetlepel naar smaak |
melk (halfvol) boter (room-) bloem tong sap (citroen-) peterselie zout | ||
Berei- ding |
Spoel de tongen onder stromend water af. Maak ze droog met een stuk keukenpapier en wrijf ze heel licht in met wat zout. Haal de tongen door de melk en wentel ze daarna door de bloem. Schud de overtollige bloem er voorzichtig af. Verhit 100 gram boter en bak de tongen (een voor een, of hooguit twee tegelijk) boven een niet al te hoog vuur in 10 a 12 minuten aan weerszijden mooi bruin. Leg ze op een voorverwarmde schotel. Voeg na het bakken van twee tongen de rest van de boter toe. Doe na het bakken citroensap en peterselie bij de bakboter. Laat het flink bruisen en schenk het al bruisend over de tongen. Men kan de bakboter ook apart opdienen. Garneer de tongen door er plakjes citroen en toefjes krulpeterselie bij te leggen. Serveer met: gekookte aardappeltjes en een frisse groente. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1617 KiloJoules 385 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 22 gram 5 gram 0 gram |