culinaire
zaken
.nl
Tong (a la meuniere)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
2.50
150
6
4
4
2
-
deciliter
gram
eetlepel
stuks
theelepel
eetlepel
naar smaak
melk (halfvol) ingrediënt info
boter (room-)
bloem ingrediënt info
tong
sap (citroen-)
peterselie ingrediënt info
zout
Berei-
ding
Spoel de tongen onder stromend water af. Maak ze droog met een stuk keukenpapier en wrijf ze heel licht in met wat zout. Haal de tongen door de melk en wentel ze daarna door de bloem. Schud de overtollige bloem er voorzichtig af. Verhit 100 gram boter en bak de tongen (een voor een, of hooguit twee tegelijk) boven een niet al te hoog vuur in 10 a 12 minuten aan weerszijden mooi bruin. Leg ze op een voorverwarmde schotel. Voeg na het bakken van twee tongen de rest van de boter toe. Doe na het bakken citroensap en peterselie bij de bakboter. Laat het flink bruisen en schenk het al bruisend over de tongen. Men kan de bakboter ook apart opdienen. Garneer de tongen door er plakjes citroen en toefjes krulpeterselie bij te leggen. Serveer met: gekookte aardappeltjes en een frisse groente.
Voedings-
waarde
Energie1617 KiloJoules
385 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
22 gram
5 gram
0 gram