culinaire zaken .nl |
Tomatentortilla | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 1 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:15 | |
Indelingen | Makkelijk Slank | Snel Vegetarisch | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
150 2 1 1 1 - - |
gram stuks stuks eetlepel eetlepel naar smaak naar smaak |
tomaat (kers-) ei (kip) ui munt (vers) olie (olijf-) peper zout | ||
Berei- ding |
Pel en halveer de ui en snij in fijne reepjes. Verhit olie in een pan. Fruit de ui 3-4 minuten. Kluts de eieren met peper en zout en doe ze bij de uien. Dek af en laat de eiermassa 3-4 minuten stollen op een zacht vuurtje. Was en halveer de tomaatjes en verdeel ze over de nog niet volledig gestolde omelet. Laat nog enkele minuten bakken onder deksel. Maak de tortilla los van de panrand en leg op een bord. Breng op smaak met peper, zout en de gehakte munt. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1334 KiloJoules 318 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 15 gram 18 gram 4 gram |