culinaire zaken .nl |
Tomaten-vleessoufflee | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:15 Bereiding : 00:25 | |
Indelingen | Eenpansgerecht Makkelijk | Ovenschotel Snel | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
500 500 400 1.25 50 10 2 2 0.50 - - |
gram gram gram deciliter gram gram stuks eetlepel theelepel naar smaak naar smaak |
aardappel tomaat runderfilet room (zuur) kaas boter (room-) ui olie tijm peper zout | ||
Voor- berei- ding |
De oven op 200 graden voorverwarmen. De uien pellen. De tomaten wassen. In schijven snijden. De aardappelen in schijven snijden. Het vlees afspoelen, afdrogen en in dunne lapjes snijden. Rasp de kaas. | |||
Berei- ding |
In hete olie vlees in de koekepan aan beide zijden circa 2 minuten goed aanbraden, dan uit de koekepan nemen, zouten en peperen. Een vuurvaste vorm goed invetten, een laag aardappelschijfjes erin leggen. De filetlapjes erop leggen, de overige olie uit de koekepan erover sprenkelen en afwisselend aardappel-, tomaten- en uienschijven op het vlees schikken. Zout en peper en fijngewreven gedroogde tijm erover strooien. De kaas door de zure room roeren, erover gieten. De soufflee in de oven 15 minuten gratineren. Serveren met een frisse salade. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2613 KiloJoules 622 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 32 gram 27 gram 6 gram |