culinaire
zaken
.nl
Tomaten-vleessoufflee
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
500
500
400
1.25
50
10
2
2
0.50
-
-
gram
gram
gram
deciliter
gram
gram
stuks
eetlepel
theelepel
naar smaak
naar smaak
aardappel ingrediënt info
tomaat ingrediënt info
runderfilet
room (zuur)
kaas
boter (room-)
ui ingrediënt info
olie ingrediënt info
tijm ingrediënt info
peper ingrediënt info
zout
Voor-
berei-
ding
De oven op 200 graden voorverwarmen.
De uien pellen. De tomaten wassen. In schijven snijden. De aardappelen in schijven snijden.
Het vlees afspoelen, afdrogen en in dunne lapjes snijden. Rasp de kaas.
Berei-
ding
In hete olie vlees in de koekepan aan beide zijden circa 2 minuten goed aanbraden, dan uit de koekepan nemen, zouten en peperen.

Een vuurvaste vorm goed invetten, een laag aardappelschijfjes erin leggen. De filetlapjes erop leggen, de overige olie uit de koekepan erover sprenkelen en afwisselend aardappel-, tomaten- en uienschijven op het vlees schikken. Zout en peper en fijngewreven gedroogde tijm erover strooien. De kaas door de zure room roeren, erover gieten.

De soufflee in de oven 15 minuten gratineren.

Serveren met een frisse salade.

Voedings-
waarde
Energie2613 KiloJoules
622 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
32 gram
27 gram
6 gram