culinaire
zaken
.nl
Tagliatelle met hamsaus
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
300
250
2.50
125
100
-
-
-
gram
gram
deciliter
gram
gram
naar smaak
naar smaak
naar smaak
pasta (tagliatelle,groen) ingrediënt info
ham (achter-)
room (slag-)
kaas (room-,ham)
kaas (parmezaans)
zout
peper ingrediënt info
nootmuskaatingrediënt info
Berei-
ding
Kook de tagliatelle gaar volgens gebruiksaanwijzing. Snij de ham in reepjes. Doe de slagroom en verse roomkaas met ham in een pan met een dikke bodem en verwarm dit mengsel al roerend tot een dikke saus. Roer de reepjes ham erdoor en breng de saus op smaak met zout, vers gemalen peper en nootmuskaat. Giet de tagliatelle af en verdeel de pasta over vier warme borden. Schenk de saus erover en bestrooi het gerecht met Parmezaanse kaas. Zet de rest van de Parmezaanse kaas in een schaaltje op tafel. Lekker met een groene salade.

MAGNETRONTIP:
De hamsaus kunt u ook in de magnetron maken. Doe de slagroom en verse roomkaas met ham in een glazen schaal en verwarm dit mengsel circa 2-3 minuten op 100% en roer het tot een gladde saus. Ga verder te werk als in het recept.
Voedings-
waarde
Energie3313 KiloJoules
789 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
54 gram
36 gram
2 gram