culinaire zaken .nl |
Tagliatelle met hamsaus | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Italie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:15 | |
Indelingen | Makkelijk | Snel | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
300 250 2.50 125 100 - - - |
gram gram deciliter gram gram naar smaak naar smaak naar smaak |
pasta (tagliatelle,groen) ham (achter-) room (slag-) kaas (room-,ham) kaas (parmezaans) zout peper nootmuskaat | ||
Berei- ding |
Kook de tagliatelle gaar volgens gebruiksaanwijzing. Snij de ham in reepjes. Doe de slagroom en verse roomkaas met ham in een pan met een dikke bodem en verwarm dit mengsel al roerend tot een dikke saus. Roer de reepjes ham erdoor en breng de saus op smaak met zout, vers gemalen peper en nootmuskaat. Giet de tagliatelle af en verdeel de pasta over vier warme borden. Schenk de saus erover en bestrooi het gerecht met Parmezaanse kaas. Zet de rest van de Parmezaanse kaas in een schaaltje op tafel. Lekker met een groene salade. MAGNETRONTIP: De hamsaus kunt u ook in de magnetron maken. Doe de slagroom en verse roomkaas met ham in een glazen schaal en verwarm dit mengsel circa 2-3 minuten op 100% en roer het tot een gladde saus. Ga verder te werk als in het recept. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 3313 KiloJoules 789 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 54 gram 36 gram 2 gram |