culinaire zaken .nl |
Taco's met avocado | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Thailand | |
Aantal personen | 2 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:10 Bereiding : 00:15 | |
Indelingen | Makkelijk | Oven | Snel | |
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
150 50 4 2 1 1 1 1 0.50 0.50 |
gram gram stuks stuks stuks eetlepel stuks eetlepel zakje krop |
gehakt (runder-) kaas (feta) tacoschelp tomaat avocado sap (citroen-) ui olie kruidenmix (picadillo) sla (ijsberg-) | ||
Voor- berei- ding |
Verwarm de oven voor op 180øC. Pel en snipper de ui. Verbrokkel de feta. Ontvel de tomaten en haal de pitjes eruit. Was de sla en snij ze fijn. Schil de avocado, snij de helft in plakken en de andere helft in stukjes. Besprenkel de avocado met citroensap. | |||
Berei- ding |
Verhit de olie en bak de ui al omscheppend circa 5 minuten Voeg het gehakt, de kruidenmix en de tomaat toe en bak alles in circa 10 minuten al roerend bruin en gaar. Leg de tacoschelpen circa 5 minuten in de oven. Doe de feta en de in stukjes gesneden avocado bij het mengsel en laat het goed warm worden. Vul de tacoschelpen met sla en schep er het vleesmengsel op. Garneer met de plakjes avocado. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2282 KiloJoules 543 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 19 gram 22 gram 10 gram |