culinaire zaken .nl |
Taco's met andijvie | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Nederland | |
Aantal personen | 2 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:10 Bereiding : 00:10 | |
Indelingen | Makkelijk | Oven | Snel | |
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
150 100 60 1 1 1 1 1 |
gram gram gram stuks pak stuks teentje eetlepel |
gehakt (runder-) andijvie kaas tomaat taco dinner ui knoflook olie | ||
Voor- berei- ding |
Verwarm de oven voor op 180 graden Celcius. Rasp de kaas. Snij de andijvie in reepjes en was ze. Pel de ui en de knoflook en hak ze fijn. Ontvel de tomaat en snij hem in kleine stukjes. | |||
Berei- ding |
Meng de de tacosaus met water (zie verpakking). Verhit de olie in een koekepan. Fruit de ui en de knoflook en voeg het gehakt toe. Bak het al roerend met een vork rul aan. Leg de taco schelpen circa 5 minuten in de hete oven. Doe de helft van de tacomix en wat water bij het gehakt en laat het circa 10 minuten pruttelen. Verdeel de andijvie over de taco's en schep het mengsel op de andijvie. Garneer met de stukjes tomaat. Strooi er de geraspte kaas over. Geef de saus er apart bij. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1837 KiloJoules 437 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 7 gram 23 gram 3 gram |