culinaire zaken .nl |
Sukiyaki | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:20 | |
Indelingen | Slank | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
400 300 250 250 200 150 5 20 4 2 2 2 |
gram gram gram gram gram gram centiliter theelepel stuks stuks stuks eetlepel |
runderrosbief spinazie bamboe (scheut) champignon tahoe tauge sherry (droog) saus (soja-) ei (kip) ui prei olie | ||
Berei- ding |
Snij de rosbief in zo dun mogelijke plakjes en leg het op een schotel. Laat de bamboespruiten uitlekken en leg die bij het vlees. Maak de champignons schoon en snij ze in plakjes, snij de schoongemaakte prei in ringen en was de tauge en de spinazie. Laat alles uitlekken. Schil de uien en snij deze in ringen. Snij de tahoe in blokjes. Leg de groenten en de tahoe bij het vlees of op aparte schotels en zet die op tafel. Klop in vier kommen de eieren los en voeg aan ieder kommetje een eetlepel droge sherry en een halve eetlepel sojasaus toe. Zet de kommetjes bij de borden. Bak in een kleine wok of in een anti-aanbakpan met hoge rand in een paar druppels olie een deel van de rosbief tot die zijn rode kleur heeft verloren. Voeg wat groenten en tahoe toe en bak die heel even. Voeg wat sojasaus toe en laat het enkele minuten pruttelen. Verdeel de inhoud van de pan over de borden. Ga zo door tot alles op is of iedereen genoeg heeft. Schep met een vork of met eetstokjes een hap van uw bord, haal die door het sausje en eet hem op. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2593 KiloJoules 617 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 35 gram 41 gram 10 gram |