culinaire
zaken
.nl
Sukiyaki
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
400
300
250
250
200
150
5
20
4
2
2
2
gram
gram
gram
gram
gram
gram
centiliter
theelepel
stuks
stuks
stuks
eetlepel
runderrosbief
spinazie
bamboe (scheut) ingrediënt info
champignon ingrediënt info
tahoe
tauge ingrediënt info
sherry (droog)
saus (soja-)
ei (kip)ingrediënt info
ui ingrediënt info
prei
olie ingrediënt info
Berei-
ding
Snij de rosbief in zo dun mogelijke plakjes en leg het op een schotel. Laat de bamboespruiten uitlekken en leg die bij het vlees. Maak de champignons schoon en snij ze in plakjes, snij de schoongemaakte prei in ringen en was de tauge en de spinazie. Laat alles uitlekken. Schil de uien en snij deze in ringen. Snij de tahoe in blokjes. Leg de groenten en de tahoe bij het vlees of op aparte schotels en zet die op tafel. Klop in vier kommen de eieren los en voeg aan ieder kommetje een eetlepel droge sherry en een halve eetlepel sojasaus toe. Zet de kommetjes bij de borden. Bak in een kleine wok of in een anti-aanbakpan met hoge rand in een paar druppels olie een deel van de rosbief tot die zijn rode kleur heeft verloren. Voeg wat groenten en tahoe toe en bak die heel even. Voeg wat sojasaus toe en laat het enkele minuten pruttelen. Verdeel de inhoud van de pan over de borden. Ga zo door tot alles op is of iedereen genoeg heeft. Schep met een vork of met eetstokjes een hap van uw bord, haal die door het sausje en eet hem op.
Voedings-
waarde
Energie2593 KiloJoules
617 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
35 gram
41 gram
10 gram