culinaire zaken .nl |
Stoofschotel met schouderkarbonade in tomatensaus | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | Magnetron | Goedkoop | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
1 25 4 4 4 4 2 2 1 1 1 - - |
deciliter gram stengel stuks stuks eetlepel theelepel theelepel pot stuks teentje naar smaak naar smaak |
wijn (rood) boter (room-) selderij (bleek-) wortel varkenskarbonade (schoude peterselie (vers) chilipoeder majoraan (gedroogd) spagheroni ui knoflook peper (wit) zout | ||
Berei- ding |
Pel en snipper de ui. Maak de bleekselderij en worteltjes schoon en snij ze in kleine stukjes. Wrijf de karbonades in met chilipoeder, zout en peper. Verhit de boter en bak de karbonades bruin. Neem ze uit de pan en schep de ui, wortel en bleekselderij door het bakvet. Pers het teentje knoflook erboven uit. Roer de Spagheroni, wijn en majoraan erdoor. Breng dit aan de kook en leg de karbonades in de saus. Stoof ze in een afgedekte schaal in 10 a 15 minuten zachtjes gaar. Lekker met: farfalle (vlindermacaroni). | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2472 KiloJoules 589 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 35 gram 36 gram 17 gram |