culinaire
zaken
.nl
Stoofschotel met schouderkarbonade in tomatensaus
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
1
25
4
4
4
4
2
2
1
1
1
-
-
deciliter
gram
stengel
stuks
stuks
eetlepel
theelepel
theelepel
pot
stuks
teentje
naar smaak
naar smaak
wijn (rood)
boter (room-)
selderij (bleek-)ingrediënt info
wortel
varkenskarbonade (schoude
peterselie (vers) ingrediënt info
chilipoeder
majoraan (gedroogd)
spagheroni
ui ingrediënt info
knoflook ingrediënt info
peper (wit) ingrediënt info
zout
Berei-
ding
Pel en snipper de ui. Maak de bleekselderij en worteltjes schoon en snij ze in kleine stukjes. Wrijf de karbonades in met chilipoeder, zout en peper. Verhit de boter en bak de karbonades bruin. Neem ze uit de pan en schep de ui, wortel en bleekselderij door het bakvet. Pers het teentje knoflook erboven uit. Roer de Spagheroni, wijn en majoraan erdoor. Breng dit aan de kook en leg de karbonades in de saus. Stoof ze in een afgedekte schaal in 10 a 15 minuten zachtjes gaar. Lekker met: farfalle (vlindermacaroni).
Voedings-
waarde
Energie2472 KiloJoules
589 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
35 gram
36 gram
17 gram