culinaire
zaken
.nl
Stoofschotel met runderlappen (Zuidhollandse goelasj)
(Vervang de vette creme fraiche door: sour cream)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
400
5
5
40
25
3
1
1
1
1
1
1
gram
centiliter
centiliter
gram
gram
eetlepel
eetlepel
stuks
stuks
stuks
eetlepel
stuks
runderlap (mager)
wijn (rood)
bouillon (runder-)
boter (room-)
spek
puree (tomaten-)ingrediënt info
bloem ingrediënt info
aardappel (Bintje) ingrediënt info
ui ingrediënt info
appel
creme fraiche ingrediënt info
wortel (winter-)
Berei-
ding
Snij het vlees in blokjes en bestrooi het met zout en bloem. Snij de grote ui fijn en het gerookte spek in reepjes. Amelt de boter in een braadpan en bak het vlees snel rondom bruin. Voeg de ui en de spekreepjes toe en laat het geheel goudbruin worden. Voeg nu de tomatenpuree, de bouillon en de wijn toe en laat dit alles 2 uur stoven. Voeg de laatste 20 minuten de in blokjes gesneden grote aardappel, wortel en appel toe. Voeg de creme fraiche toe en breng op smaak met zout en peper.
Voedings-
waarde
Energie2196 KiloJoules
523 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
27 gram
23 gram
5 gram