culinaire zaken .nl |
Stoofschotel met runderlappen (Zuidhollandse goelasj) (Vervang de vette creme fraiche door: sour cream) | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Nederland | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:15 Bereiding : 02:20 | |
Indelingen | Goedkoop | Ovenschotel | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
400 5 5 40 25 3 1 1 1 1 1 1 |
gram centiliter centiliter gram gram eetlepel eetlepel stuks stuks stuks eetlepel stuks |
runderlap (mager) wijn (rood) bouillon (runder-) boter (room-) spek puree (tomaten-) bloem aardappel (Bintje) ui appel creme fraiche wortel (winter-) | ||
Berei- ding |
Snij het vlees in blokjes en bestrooi het met zout en bloem. Snij de grote ui fijn en het gerookte spek in reepjes. Amelt de boter in een braadpan en bak het vlees snel rondom bruin. Voeg de ui en de spekreepjes toe en laat het geheel goudbruin worden. Voeg nu de tomatenpuree, de bouillon en de wijn toe en laat dit alles 2 uur stoven. Voeg de laatste 20 minuten de in blokjes gesneden grote aardappel, wortel en appel toe. Voeg de creme fraiche toe en breng op smaak met zout en peper. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2196 KiloJoules 523 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 27 gram 23 gram 5 gram |