culinaire zaken .nl |
Stoofschotel met groente 2 | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:10 Bereiding : 01:30 | |
Indelingen | Goedkoop | Stoofschotel | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
1 700 200 4 2 1 1 1 1 1 - - |
liter gram gram stuks stuks stuks stengel stuks stuks takje naar smaak naar smaak |
bouillon (runder-) runderklapstuk boon (sperzie-,vers) aardappel tomaat ui selderij (bleek-) wortel (winter-) paprika (geel) tijm (vers) peper (wit) zout | ||
Berei- ding |
Pel de ui en snij deze in stukken. Breng de bouillon met de ui en de tijm aan de kook. Kook het klapstuk hierin, met de deksel op de pan, in circa 70 minuten Schil intussen de aardappels en snij ze in achten. Maak de sperziebonen schoon. Maak de bleekselderij en de winterpeen schoon en snij beide in plakjes. Maak de paprika schoon en snij deze in reepjes. Ontvel de tomaten en snij ze in stukjes. Voeg de stukjes aardappel toe aan het klapstuk en kook deze nog 10 minuten mee. Voeg de sperziebonen, de bleekselderij en de winterpeen toe en kook dit 5 minuten mee. Voeg de rest van de groente toe en kook dit alles nog 5 minuten Neem het klapstuk uit de pan en snij dit in plakken. Breng de groente op smaak met peper en zout. Doe de groente over in een mooie schaal. Verdeel de plakjes vlees erop. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2667 KiloJoules 635 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 41 gram 39 gram 9 gram |