culinaire zaken .nl |
Stoofschotel Tagine (stoofschotel met rundvlees) | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Marokko | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:20 Bereiding : 01:30 | |
Indelingen | Stoofschotel | Vlees | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
400 400 300 3 1 1 1 1 |
gram gram gram eetlepel theelepel eetlepel theelepel theelepel |
runderlap (mager) erwt (kikker-) spinazie olie (olijf-) ketoembar honing komijn gember (poeder) | ||
Voor- berei- ding |
Snijd het rundvlees in reepjes van 1 cm. Doe het vlees in de schaal en meng het met de olijfolie, gemberpoeder, gemalen komijn, ketoembar, zout en peper. Voeg zo veel water toe dat het vlees onderstaat. | |||
Berei- ding |
Laat het onder af en toe roeren afgedekt 1 uur zachtjes stoven. Haal dan het deksel van de pan en laat alles 30 minuten inkoken. Voeg de honing toe. Was de spinazie, laat het uitlekken en hak het grof. Laat in een vergiet de kikkererwaten uitlekken. Voeg de spinazie en de kikkererwten aan het vlees toe en laat alles 3 minuten stoven. Serveer direct. Tip: een echt Marokkaans tintje krijgt de tagine als u een paar schijfjes citroen laat meestoven. Bestrooi het gerecht voor het serveren met wat fijngehakte peterselie of koriander. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 3279 KiloJoules 781 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 63 gram 38 gram 20 gram |