culinaire zaken .nl |
Sperziebonensalade met aardappelen (Ejotes y papas) | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Mexico | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:30 Bereiding : 02:00 | |
Indelingen | Salade | Vegetarisch | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
500 500 7 2 1 0.50 - - |
gram gram eetlepel eetlepel teentje theelepel naar smaak naar smaak |
boon (sperzie-,vers) aardappel olie (olijf-) azijn (wijn-,wit) knoflook mosterd peper zout | ||
Berei- ding |
Maak de sperziebonen schoon. Leg de blokjes aardappel in het inzetbakje van een stoompan. Leg de sperziebonen bovenop de blokjes aardappel. Stoom de groenten ongeveer 15 minuten in een stoompan met onderop kokend water. De groente moeten na het stomen nog knapperig zijn. Vermeng de knoflook met azijn, zout, peper en mosterd. Voeg kloppend met een garde de olie met kleine beetjes tegelijk toe tot een sausje is ontstaan. Vermeng de warme groente met de saus en laat het gerecht ongeveer 2 uur op een koele plaats staan. De sperziebonen met aardappelen koud serveren. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1400 KiloJoules 333 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 28 gram 5 gram 4 gram |