culinaire
zaken
.nl
Sperziebonensalade met aardappelen
(Ejotes y papas)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
500
500
7
2
1
0.50
-
-
gram
gram
eetlepel
eetlepel
teentje
theelepel
naar smaak
naar smaak
boon (sperzie-,vers)
aardappel ingrediënt info
olie (olijf-) ingrediënt info
azijn (wijn-,wit) ingrediënt info
knoflook ingrediënt info
mosterd
peper ingrediënt info
zout
Berei-
ding
Maak de sperziebonen schoon. Leg de blokjes aardappel in het inzetbakje van een stoompan. Leg de sperziebonen bovenop de blokjes aardappel. Stoom de groenten ongeveer 15 minuten in een stoompan met onderop kokend water. De groente moeten na het stomen nog knapperig zijn. Vermeng de knoflook met azijn, zout, peper en mosterd. Voeg kloppend met een garde de olie met kleine beetjes tegelijk toe tot een sausje is ontstaan. Vermeng de warme groente met de saus en laat het gerecht ongeveer 2 uur op een koele plaats staan. De sperziebonen met aardappelen koud serveren.
Voedings-
waarde
Energie1400 KiloJoules
333 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
28 gram
5 gram
4 gram