culinaire zaken .nl |
Spaghetti marinara | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Italie | |
Aantal personen | 2 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:05 Bereiding : 00:25 | |
Indelingen | Eenpansgerecht Rijst En Pasta | Snel Vis / Zeevruchten | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
3 200 150 100 50 50 5 2 1 1 0.50 - - |
deciliter gram gram gram gram gram centiliter eetlepel stuks theelepel stuks naar smaak naar smaak |
saus (tomaten-) pasta (spaghetti) kabeljauw (filet) inktvis garnaal (Hollands,gepeld) mossel room (slag-) olie (olijf-) prei kruiden (keuken-,italiaan bouillon (vis-,tablet) peper zout | ||
Voor- berei- ding |
Snij de kabeljauw in stukjes. Snij de prei in smalle ringen. | |||
Berei- ding |
Kook de spaghetti gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Afgieten en laten uitlekken. Bak de preiringen in circa 5 minuten zachtjes gaar in de olijfolie. Voeg de tomatensaus, de Italiaanse keukenkruiden, het visbouillonblokje en de slagroom toe. Kook de saus 10 minuten op hoog vuur. Voeg de kabeljauw toe en laat deze op laag vuur in 3 minuten gaar worden. Voeg de inktvis, de mosselen en de garnalen toe en warm alles goed door. Meng de saus door de spaghetti en voeg zout en peper naar smaak toe. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 3807 KiloJoules 906 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 119 gram 49 gram 8 gram |