culinaire
zaken
.nl
Spaanse linzenschotel
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
1.50
400
25
4
4
2
2
1
1
0.50
-
liter
gram
gram
stuks
stuks
stuks
stuks
stuks
teentje
eetlepel
naar smaak
bouillon
linzen (bruin)
boter (room-)
worst (Spaans)
tomaat (vlees-) ingrediënt info
ui ingrediënt info
paprika ingrediënt info
laurier (blad)
knoflook ingrediënt info
peterselie ingrediënt info
zout
Berei-
ding
Week oude linzen een uurtje. Zet ze daarna op met de bouillon. Voeg een teentje knoflook, een blaadje laurier en een takje peterselie toe. Laat de linzen zo gaar koken in 50 minuten. Snij de paprika's in ringen en snipper de ui. Snij de tomaten in stukjes. Voeg deze groenten 15 minuten voor het einde van de kooktijd toe. Voeg nu aan de linzen zout naar smaak toe. Bak de spaanse worstjes in wat boter gaar. Verwijder het teentje knoflook en het laurierblaadje. Schep de linzen in een schaal en leg de worstjes erbovenop. Geef bij deze linzenschotel een komkommersalade.
Voedings-
waarde
Energie3071 KiloJoules
731 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
126 gram
45 gram
54 gram