culinaire zaken .nl |
Spaanse linzenschotel | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Spanje | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 01:00 | |
Indelingen | Eenpansgerecht | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
1.50 400 25 4 4 2 2 1 1 0.50 - |
liter gram gram stuks stuks stuks stuks stuks teentje eetlepel naar smaak |
bouillon linzen (bruin) boter (room-) worst (Spaans) tomaat (vlees-) ui paprika laurier (blad) knoflook peterselie zout | ||
Berei- ding |
Week oude linzen een uurtje. Zet ze daarna op met de bouillon. Voeg een teentje knoflook, een blaadje laurier en een takje peterselie toe. Laat de linzen zo gaar koken in 50 minuten. Snij de paprika's in ringen en snipper de ui. Snij de tomaten in stukjes. Voeg deze groenten 15 minuten voor het einde van de kooktijd toe. Voeg nu aan de linzen zout naar smaak toe. Bak de spaanse worstjes in wat boter gaar. Verwijder het teentje knoflook en het laurierblaadje. Schep de linzen in een schaal en leg de worstjes erbovenop. Geef bij deze linzenschotel een komkommersalade. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 3071 KiloJoules 731 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 126 gram 45 gram 54 gram |