culinaire
zaken
.nl
Sojaballetjes met tomatensaus
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
2.50
150
4
4
4
1
1
-
-
deciliter
gram
eetlepel
eetlepel
eetlepel
teentje
stuks
naar smaak
naar smaak
bouillon (groente-)
tahoe
basilicum (vers)ingrediënt info
peterselie (vers) ingrediënt info
meel (paneer-)
knoflook ingrediënt info
ei (kip)ingrediënt info
zout
peper ingrediënt info
Berei-
ding
De bouillon verhitten en de blokjes tahoe hierin ongeveer 15 minuten koken. Intussen de teentjes knoflook pellen en door de pers drukken. De peterselieblaadjes van de stelen halen, onder de koude kraan afspoelen, droogdeppen en fijnhakken. Paneermeel, ei, sojasaus, knoflook en peterselie mengen en het mengsel met zout en peper op smaak brengen. De tahoeblokjes hierin wentelen. De blokjes in verhitte olie ongeveer 20 minuten bakken. Eventueel met basilicum bestrooien. Tomatensaus en bruine rijst erbij serveren.
Voedings-
waarde
Energie429 KiloJoules
102 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
11 gram
8 gram
2 gram