culinaire zaken .nl |
Sojaballetjes met tomatensaus | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:50 | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
2.50 150 4 4 4 1 1 - - |
deciliter gram eetlepel eetlepel eetlepel teentje stuks naar smaak naar smaak |
bouillon (groente-) tahoe basilicum (vers) peterselie (vers) meel (paneer-) knoflook ei (kip) zout peper | ||
Berei- ding |
De bouillon verhitten en de blokjes tahoe hierin ongeveer 15 minuten koken. Intussen de teentjes knoflook pellen en door de pers drukken. De peterselieblaadjes van de stelen halen, onder de koude kraan afspoelen, droogdeppen en fijnhakken. Paneermeel, ei, sojasaus, knoflook en peterselie mengen en het mengsel met zout en peper op smaak brengen. De tahoeblokjes hierin wentelen. De blokjes in verhitte olie ongeveer 20 minuten bakken. Eventueel met basilicum bestrooien. Tomatensaus en bruine rijst erbij serveren. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 429 KiloJoules 102 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 11 gram 8 gram 2 gram |