culinaire
zaken
.nl
Soep (vis, met bouillon)
("Ik leef op goede soep, niet op mooie woorden")
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
1.50
7.50
350
2.50
2.50
4
3
2
2
1
1
1
0.25
kilogram
deciliter
gram
deciliter
deciliter
stuks
stuks
eetlepel
theelepel
stuks
stuks
stuks
stuks
visfilet
water
visresten
room (slag-)
wijn (wit)
peperkorrel (rood) ingrediënt info
eidooier
dille (vers)
sap (citroen-)
prei
wortel
laurier (blad)
selderij (knol-)ingrediënt info
Berei-
ding
Tot en met water is bedoeld voor de bouillon, de rest voor de soep. Visresten: graten, koppen, etc). Visfilets: kabeljauw, poon, tong, etc.
Maak voor de bouillon de groente (en een ui) schoon en zet deze met het visafval, de kruiderijen en de wijn op. Breng het geheel aan de kook en laat dit, zonder deksel, 5 minuten koken. Schenk het water erbij en breng opnieuw aan de kook en laat alles dan 20 minuten koken. Zeef de bouillon.
Snij de stukken visfilet in mooie repen of blokjes. Breng de gezeefde bouillon opnieuw aan de kook en draai de warmetbron laag. Voeg de stukjes visfilet toe en laat ze in 5 minuten gaar pocheren. Klop intussen de eierdooiers los met de slagroom. Voeg enkele lepels van de hete bouillon toe en schenk het room-dooier-bouillonmengsel al roerend terug in de soep. Laat de soep langzaam lichtjes binden, maar laat haar nu niet meer koken: anders schiften de eierdooiers. Breng op smaak met peper, zout en citroensap en bestrooi de soep met wat dille.
Voedings-
waarde
Energie3949 KiloJoules
940 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
14 gram
72 gram
1 gram