culinaire zaken .nl |
Soep (groente) 1 | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 6 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | Goedkoop | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
1.50 100 2 1 1 0.50 0.50 0.50 |
liter gram eetlepel stuks stuks stuks stuks knol |
bouillon (runder-) champignon peterselie wortel prei paprika (rood) paprika (groen) selderij (knol-) | ||
Berei- ding |
In pan 1.5 liter runderbouillon aan de kook brengen. Intussen wortel en knolselderij in dunne reepjes snijden (of grof raspen). Paprika wassen en in reepjes snijden. De groenten aan de soep toevoegen en met het deksel op de pan circa 10 minuten zachtjes laten koken. Intussen champignons schoonpoetsen met een stukje keukenpapier en een plak van het voetje snijden. Champignons in plakjes snijden. Van de prei lelijke bladeren verwijderen. De groente in de lengte halveren, wassen en in dunne ringen snijden. Champignons en prei aan de soep toevoegen en 5 minuten mee verwarmen. Vlak voor het opdienen de peterselie er door roeren. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 261 KiloJoules 62 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 10 gram 3 gram 2 gram |