culinaire zaken .nl |
Schnitzel met ananas en banaan | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:10 Bereiding : 00:20 | |
Indelingen | Feestelijk | Snel | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
6 4 4 4 3 2 0.25 |
eetlepel stuks takje stuks eetlepel stuks literblik |
meel (paneer-) banaan peterselie varkensschnitzel boter (room-) ei (kip) ananas (blik) | ||
Berei- ding |
Bananen pellen. Boven 2 kopjes eieren splitsen. Dooiers losroeren. Op plat bord schenken. Op tweede plat bord paneermeel strooien. Bananen eerst door eidooier halen, dan door paneermeel wentelen. In zeef ananas laten uitlekken. 4 eetlepels sap opvangen. Vergiet bekleden met keukenpapier. In frituurpan olie/vet verhitten (175c). In grote koekepan boter verhitten. Vlees circa 3 minuten aan elke kant gaar en bruin bakken. Intussen schaal voorverwarmen. Bananen met 2 tegelijk in circa 1 minuut goudbruin frituren. In vergiet laten uitdruipen. Vlees op warme schaal leggen. In bakvet schijven ananas aan elke kant circa 1 minuut bakken. Op vlees leggen. Door bakvet ananassap en 4 eetlepels heet water roeren. 1/4 deel over vlees schenken. Rest overdoen in juskom. Bananen naast vlees op schaal leggen. Garneren met peterselie. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1402 KiloJoules 334 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 37 gram 6 gram 4 gram |