culinaire
zaken
.nl
Schnitzel met ananas en banaan
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
6
4
4
4
3
2
0.25
eetlepel
stuks
takje
stuks
eetlepel
stuks
literblik
meel (paneer-)
banaan ingrediënt info
peterselie ingrediënt info
varkensschnitzel
boter (room-)
ei (kip)ingrediënt info
ananas (blik) ingrediënt info
Berei-
ding
Bananen pellen. Boven 2 kopjes eieren splitsen. Dooiers losroeren. Op plat bord schenken. Op tweede plat bord paneermeel strooien. Bananen eerst door eidooier halen, dan door paneermeel wentelen. In zeef ananas laten uitlekken. 4 eetlepels sap opvangen. Vergiet bekleden met keukenpapier.

In frituurpan olie/vet verhitten (175c). In grote koekepan boter verhitten. Vlees circa 3 minuten aan elke kant gaar en bruin bakken. Intussen schaal voorverwarmen. Bananen met 2 tegelijk in circa 1 minuut goudbruin frituren. In vergiet laten uitdruipen. Vlees op warme schaal leggen. In bakvet schijven ananas aan elke kant circa 1 minuut bakken. Op vlees leggen. Door bakvet ananassap en 4 eetlepels heet water roeren. 1/4 deel over vlees schenken. Rest overdoen in juskom. Bananen naast vlees op schaal leggen. Garneren met peterselie.
Voedings-
waarde
Energie1402 KiloJoules
334 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
37 gram
6 gram
4 gram