culinaire zaken .nl |
Schnitzel (kalkoen, cordon bleu) (Kookboek Rietje) | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | Goedkoop | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
400 100 1 75 4 4 2 1 1 - - |
gram gram deciliter gram stuks stuks eetlepel eetlepel eetlepel naar smaak naar smaak |
ham (achter-) champignon bouillon boter (room-) kalfsschnitzel kaas meel (paneer-) peterselie olie zout peper (wit) | ||
Berei- ding |
Snij de plakken ham en kaas op maat van de schnitsels. Smelt 25 gram boter in een koekepan en fruit hierin de champignons. Verhit de resterende boter met de olie in een andere koekepan en bak hierin de schnitsels in 5 minuten aan beide kanten goudbruin. Leg op elke schnitsel een plak ham en bedek deze met een laagje champignons. Leg er vervolgens een plak kaas op. Schenk de bouillon over de schnitsels en laat de kaas in de gesloten pan in 10 minuten smelten. Neem de schnitsels uit de pan en strooi de peterselie erover. Geef er aardappelpuree en sla bij. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2435 KiloJoules 580 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 4 gram 57 gram 1 gram |