culinaire
zaken
.nl
Schnitzel (kalkoen, cordon bleu)
(Kookboek Rietje)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
400
100
1
75
4
4
2
1
1
-
-
gram
gram
deciliter
gram
stuks
stuks
eetlepel
eetlepel
eetlepel
naar smaak
naar smaak
ham (achter-)
champignon ingrediënt info
bouillon
boter (room-)
kalfsschnitzel ingrediënt info
kaas
meel (paneer-)
peterselie ingrediënt info
olie ingrediënt info
zout
peper (wit) ingrediënt info
Berei-
ding
Snij de plakken ham en kaas op maat van de schnitsels. Smelt 25 gram boter in een koekepan en fruit hierin de champignons. Verhit de resterende boter met de olie in een andere koekepan en bak hierin de schnitsels in 5 minuten aan beide kanten goudbruin. Leg op elke schnitsel een plak ham en bedek deze met een laagje champignons. Leg er vervolgens een plak kaas op. Schenk de bouillon over de schnitsels en laat de kaas in de gesloten pan in 10 minuten smelten. Neem de schnitsels uit de pan en strooi de peterselie erover. Geef er aardappelpuree en sla bij.
Voedings-
waarde
Energie2435 KiloJoules
580 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
4 gram
57 gram
1 gram