culinaire
zaken
.nl
Schelvis met citroensaus
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
225
15
12
6
1
1
1
-
-
gram
theelepel
gram
gram
eetlepel
stuks
eetlepel
naar smaak
naar smaak
schelvisfilet
sap (citroen-)
boter (room-)
bloem ingrediënt info
olie ingrediënt info
ei (kip)ingrediënt info
peterselie (vers) ingrediënt info
zout
peper (wit) ingrediënt info
Berei-
ding
Besprenkel de visfilets met het citroensap en bestrooi ze dan met zout en peper. Laat de vis 7 minuten staan en bestrijk een stuk folie dun met olie. Leg de filets op de folie en zet ze dichtgevouwen 15 minuten in een hete oven (200 graden Celcius). Splits het ei en sla het wit stijf. Smelt de boter in een pannetje. Voeg de bloem, wat zout en peper toe. Roer er enkele lepels water of witte wijn door en de rest van het citroensap. Haal de pan van het vuur en bind de saus met de eierdooier. Schep het stijfgeslagen eiwit door de saus en garneer deze met wat peterselie. Vouw de vispakketjes open en bestrijk de vis met de citroensaus. Schuif de visfilet op het folie nog even om de saus een kleurtje te geven.
Voedings-
waarde
Energie1046 KiloJoules
249 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
7 gram
24 gram
0 gram