culinaire zaken .nl |
Schelvis met citroensaus | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 2 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:05 Bereiding : 00:20 | |
Indelingen | Ovenschotel | Snel | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
225 15 12 6 1 1 1 - - |
gram theelepel gram gram eetlepel stuks eetlepel naar smaak naar smaak |
schelvisfilet sap (citroen-) boter (room-) bloem olie ei (kip) peterselie (vers) zout peper (wit) | ||
Berei- ding |
Besprenkel de visfilets met het citroensap en bestrooi ze dan met zout en peper. Laat de vis 7 minuten staan en bestrijk een stuk folie dun met olie. Leg de filets op de folie en zet ze dichtgevouwen 15 minuten in een hete oven (200 graden Celcius). Splits het ei en sla het wit stijf. Smelt de boter in een pannetje. Voeg de bloem, wat zout en peper toe. Roer er enkele lepels water of witte wijn door en de rest van het citroensap. Haal de pan van het vuur en bind de saus met de eierdooier. Schep het stijfgeslagen eiwit door de saus en garneer deze met wat peterselie. Vouw de vispakketjes open en bestrijk de vis met de citroensaus. Schuif de visfilet op het folie nog even om de saus een kleurtje te geven. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1046 KiloJoules 249 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 7 gram 24 gram 0 gram |