culinaire
zaken
.nl
Rundvlees met mandarijnsaus
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
500
1
50
4
2
2
1
0.75
-
-
gram
deciliter
gram
eetlepel
stuks
eetlepel
eetlepel
eetlepel
naar smaak
naar smaak
rundvlees (stuk)
azijn ingrediënt info
margarine
ketjap (manis)
mandarijn
gember (bak-) ingrediënt info
peterselie ingrediënt info
meel (aardappel-)
zout
peper ingrediënt info
Berei-
ding
In kom doen: azijn, ketjap, zout, peper, gember en 1 deciliter water. Tot sausje (marinade) roeren. Hierin vlees 8 uur laten staan. Af en toe keren. Mandarijnen pellen en in stukjes snijden.
Vlees met keukenpapier droogdeppen. In braadpan margarine verhitten. Vlees rondom bruin bakken. 1 deciliter water toevoegen. Met deksel op pan in circa 2 uur gaarbraden. Af en toe keren. In kopje aardappelmeel met 1 eetlepel koud water gladroeren. Vlees op plank leggen en 3 minuten laten afkoelen. Door braadvocht roeren: marinade, mandarijn en peterselie. Al roerende aardappelmeelpapje toevoegen. Blijven roeren tot lichtgebonden saus. Op smaak brengen met zout, peper en ketjap. Vlees in plakken snijden, op schaal leggen. Saus erover schenken.
Voedings-
waarde
Energie583 KiloJoules
139 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
5 gram
1 gram
0 gram