culinaire zaken .nl |
Rundvlees met mandarijnsaus | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 08:00 Bereiding : 02:45 | |
Indelingen | Goedkoop | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
500 1 50 4 2 2 1 0.75 - - |
gram deciliter gram eetlepel stuks eetlepel eetlepel eetlepel naar smaak naar smaak |
rundvlees (stuk) azijn margarine ketjap (manis) mandarijn gember (bak-) peterselie meel (aardappel-) zout peper | ||
Berei- ding |
In kom doen: azijn, ketjap, zout, peper, gember en 1 deciliter water. Tot sausje (marinade) roeren. Hierin vlees 8 uur laten staan. Af en toe keren. Mandarijnen pellen en in stukjes snijden. Vlees met keukenpapier droogdeppen. In braadpan margarine verhitten. Vlees rondom bruin bakken. 1 deciliter water toevoegen. Met deksel op pan in circa 2 uur gaarbraden. Af en toe keren. In kopje aardappelmeel met 1 eetlepel koud water gladroeren. Vlees op plank leggen en 3 minuten laten afkoelen. Door braadvocht roeren: marinade, mandarijn en peterselie. Al roerende aardappelmeelpapje toevoegen. Blijven roeren tot lichtgebonden saus. Op smaak brengen met zout, peper en ketjap. Vlees in plakken snijden, op schaal leggen. Saus erover schenken. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 583 KiloJoules 139 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 5 gram 1 gram 0 gram |