culinaire zaken .nl |
Runderlappen op z'n grieks (Kookboek Rietje) | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
500 2 4 3 2 2 - - |
gram deciliter teentje eetlepel eetlepel stuks naar smaak naar smaak |
runderlap (mager) wijn (rood) knoflook olie (olijf-) puree (tomaten-) ui zout peper (wit) | ||
Berei- ding |
Verhit de olie in een braadpan en braad het in dobbelsteentjes gesneden vlees hierin snel rondom aan. Matig de warmtebron en voeg ui en teentjes knoflook toe. Fruit deze tot de ui glazig ziet. Voeg tomatenpuree, zout en peper naar smaak en de wijn toe en laat het geheel zachtjes 2 uur sudderen. Hierdoor zal het gelei-achtig inkoken. Serveer met: rijst of macaroni. De Griekse naam luidt: stuffado. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2044 KiloJoules 487 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 7 gram 24 gram 2 gram |