culinaire zaken .nl |
Rosbief met champignons | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
750 5 10 1 1 1 1 0.50 - - |
gram centiliter gram stuks zakje eetlepel teentje eetlepel naar smaak naar smaak |
runderrosbief Vermouth (wit) boter (room-) ui (bos-) saus (champignon-) puree (tomaten-) knoflook basilicum (vers) peper (wit) zout | ||
Berei- ding |
Wrijf 750 gram rosbief in met zout en peper en braad het vlees met de deksel schuin op de pan 25-30 minuten Fruit voor de saus 1 in ringen gesneden ui met 1 uitgeperste knoflook in 10 gram boter glazig. Roer er de basilicum door, voeg de inhoud van het zakje saus toe en breng dit met 2 deciliter water, vermouth en tomatenpuree aan de kook. Serveer de rosbief in plakken met: krielaardappeltjes en bloemkool. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2272 KiloJoules 541 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 2 gram 36 gram 0 gram |