culinaire zaken .nl |
Rolladeschijven met champignons | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | Ovenschotel | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
500 2 8 4 4 1 |
gram centiliter stuks takje plakje teentje |
runderrollade wijn (wit) champignon (grot-) tijm (vers) bacon knoflook | ||
Berei- ding |
Snij de rollade in 4 plakken en wrijf deze in met knoflookpuree en leg ze elk op een dubbel stuk aluminiumfolie (met de glimmende kant naar boven). Leg op elke schijf een plakje bacon. Maak de champignons schoon, halveer ze en verdeel ze over het vlees. Leg bij iedere plak een takje tijm. Strooi wat zout en peper over het vlees en schenk er een scheutje witte wijn over. De pakketjes naar boven toe samen nemen en 3 keer omvouwen. Het mag niet te strak zitten. De pakketjes in de oven op de bakplaat leggen en in 20 minuten net gaar laten worden. Lekker met: feestelijke groente en ovenfrietjes. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1023 KiloJoules 244 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 2 gram 36 gram 0 gram |