culinaire zaken .nl |
Rijstpilaf met kip en paprika | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 2 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:30 | |
Indelingen | Snel | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
4 150 150 25 2 1 1 1 0.50 - - |
deciliter gram gram gram eetlepel stuks stuks teentje theelepel naar smaak naar smaak |
bouillon (kippen-) rijst kipfilet kaas (belegen) olie paprika (groen) paprika (rood) knoflook kurkuma (poeder) peper zout | ||
Berei- ding |
Kipfilet in stukjes snijden. Uien in ringen. Paprika's schoonmaken en in reepjes snijden. Olie in een diepe pan verhitten en hierin stukjes kipfilet bruin bakken. Uien, paprika en uitgeperst teentje knoflook toevoegen. Drie minuten meebakken. Koenjit en peper toevoegen. Nog even bakken alvorens de rijst toe te voegen. Alles omscheppen tot de rijst glazig is. Bouillon in de pan gieten. Aan de kook brengen en met de deksel op de pan ongeveer 20 minuten op een lage stand laten pruttelen. Eventueel op smaak brengen met peper en zout. Geraspte kaas erdoor roeren. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2262 KiloJoules 539 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 75 gram 29 gram 5 gram |