culinaire
zaken
.nl
Rijstpilaf met kip en paprika
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
4
150
150
25
2
1
1
1
0.50
-
-
deciliter
gram
gram
gram
eetlepel
stuks
stuks
teentje
theelepel
naar smaak
naar smaak
bouillon (kippen-)
rijst ingrediënt info
kipfilet
kaas (belegen)
olie ingrediënt info
paprika (groen) ingrediënt info
paprika (rood) ingrediënt info
knoflook ingrediënt info
kurkuma (poeder)
peper ingrediënt info
zout
Berei-
ding
Kipfilet in stukjes snijden. Uien in ringen. Paprika's schoonmaken en in reepjes snijden. Olie in een diepe pan verhitten en hierin stukjes kipfilet bruin bakken. Uien, paprika en uitgeperst teentje knoflook toevoegen. Drie minuten meebakken. Koenjit en peper toevoegen. Nog even bakken alvorens de rijst toe te voegen. Alles omscheppen tot de rijst glazig is. Bouillon in de pan gieten. Aan de kook brengen en met de deksel op de pan ongeveer 20 minuten op een lage stand laten pruttelen. Eventueel op smaak brengen met peper en zout. Geraspte kaas erdoor roeren.
Voedings-
waarde
Energie2262 KiloJoules
539 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
75 gram
29 gram
5 gram