culinaire zaken .nl |
Rijst met kalkoenfilet en olijven | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 2 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:25 | |
Indelingen | Rijst En Pasta | Snel | Kip/kalkoen | |
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
150 150 50 50 50 25 2 1 1 1 1 1 0.10 - |
gram gram gram gram gram gram eetlepel stuks stuks stuks stuks theelepel eetlepel naar smaak |
rijst (snelkook) kalkoenfilet rozijn olijf (groen) olijf (zwart) amandel olie ui appel (groen) bouillon (kippen-,tablet) appel (rood) kerrie (poeder) suiker zout | ||
Berei- ding |
Appels wassen, klokhuizen verwijderen en in plakjes snijden. Ui pellen en fijnsnipperen. Kalkoenfilet in dunne reepjes snijden. Ondertussen in pan rijst koken met kippenbouillon. In braadpan olie verhitten. Kalkoen in ongeveer 6 minuten lichtbruin bakken. Appel en ui toevoegen en ongeveer 5 minuten mee bakken. Toevoegen: rozijnen, amandelen en olijven. Goed doorwarmen. Op smaak brengen met kerriepoeder, suiker en zout. Gare, warme rijst toevoegen en voorzichtig doorscheppen. Lekker met tomatensalade. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2696 KiloJoules 642 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 61 gram 25 gram 7 gram |