culinaire
zaken
.nl
Rijst met kalkoenfilet en olijven
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
150
150
50
50
50
25
2
1
1
1
1
1
0.10
-
gram
gram
gram
gram
gram
gram
eetlepel
stuks
stuks
stuks
stuks
theelepel
eetlepel
naar smaak
rijst (snelkook) ingrediënt info
kalkoenfilet
rozijn ingrediënt info
olijf (groen)
olijf (zwart)
amandel ingrediënt info
olie ingrediënt info
ui ingrediënt info
appel (groen)
bouillon (kippen-,tablet)
appel (rood)
kerrie (poeder)
suiker
zout
Berei-
ding
Appels wassen, klokhuizen verwijderen en in plakjes snijden. Ui pellen en fijnsnipperen. Kalkoenfilet in dunne reepjes snijden. Ondertussen in pan rijst koken met kippenbouillon. In braadpan olie verhitten. Kalkoen in ongeveer 6 minuten lichtbruin bakken. Appel en ui toevoegen en ongeveer 5 minuten mee bakken. Toevoegen: rozijnen, amandelen en olijven. Goed doorwarmen. Op smaak brengen met kerriepoeder, suiker en zout. Gare, warme rijst toevoegen en voorzichtig doorscheppen. Lekker met tomatensalade.
Voedings-
waarde
Energie2696 KiloJoules
642 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
61 gram
25 gram
7 gram