culinaire zaken .nl |
Reebiefstuk met mozzarella | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:10 | |
Indelingen | Makkelijk | Snel | Wild / Gevogelte | |
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
1 5 50 25 4 2 1 0.50 - - |
deciliter centiliter gram gram stuks eetlepel theelepel eetlepel naar smaak naar smaak |
wijn (rood) cognac kaas (mozzarella) boter (room-) reebiefstuk creme fraiche bouillon (poeder) karwijzaad peper zout | ||
Berei- ding |
Verhit de boter in een koekepan en bak de reebiefstukjes op hoog vuur aan 1 kant in 2 minuten bruin. Snij intussen de mozzarella in 4 mooie plakjes. Keer de biefstukjes en bestrooi ze met zout en peper. Leg op elk biefstukje een plakje mozzarella. Strooi het karwijzaad over de kaas. Bak de biefstukjes in nog circa 2 minuten bruin en van binnen rose en laat de kaas iets smelten. Zet er eventueel op het laatst even een deksel op. Leg de biefstukjes op 4 warme borden en houd ze warm. Schenk cognac, wijn, 0.5 deciliter water en de bouillonpoeder bij het bakvet. Laat dit op hoog vuur inkoken tot een mooie jus ontstaat, roer de aanbaksels los. Roer de creme fraiche erbij. Schenk een beetje jus langs de biefstukjes en geef de rest er apart bij. Lekker met aardappelkroketjes en spruitjes. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1524 KiloJoules 363 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 3 gram 35 gram 1 gram |