culinaire
zaken
.nl
Reebiefstuk met mozzarella
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
1
5
50
25
4
2
1
0.50
-
-
deciliter
centiliter
gram
gram
stuks
eetlepel
theelepel
eetlepel
naar smaak
naar smaak
wijn (rood)
cognac
kaas (mozzarella)ingrediënt info
boter (room-)
reebiefstuk
creme fraiche ingrediënt info
bouillon (poeder)
karwijzaad
peper ingrediënt info
zout
Berei-
ding
Verhit de boter in een koekepan en bak de reebiefstukjes op hoog vuur aan 1 kant in 2 minuten bruin. Snij intussen de mozzarella in 4 mooie plakjes. Keer de biefstukjes en bestrooi ze met zout en peper. Leg op elk biefstukje een plakje mozzarella.
Strooi het karwijzaad over de kaas. Bak de biefstukjes in nog circa 2 minuten bruin en van binnen rose en laat de kaas iets smelten. Zet er eventueel op het laatst even een deksel op. Leg de biefstukjes op 4 warme borden en houd ze warm.
Schenk cognac, wijn, 0.5 deciliter water en de bouillonpoeder bij het bakvet. Laat dit op hoog vuur inkoken tot een mooie jus ontstaat, roer de aanbaksels los. Roer de creme fraiche erbij. Schenk een beetje jus langs de biefstukjes en geef de rest er apart bij. Lekker met aardappelkroketjes en spruitjes.
Voedings-
waarde
Energie1524 KiloJoules
363 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
3 gram
35 gram
1 gram