culinaire zaken .nl |
Ragout met konijn | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Schotland | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:15 Bereiding : 00:40 | |
Indelingen | Magnetron | Combi-magnetron | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
1 30 2 2 4 1 1 - - - |
kilogram gram centiliter centiliter eetlepel stuks teentje naar smaak naar smaak naar smaak |
konijn boter (room-) wijn (rood) water puree (tomaten-) paprika (groen) knoflook zout peper peper (cayenne-) | ||
Berei- ding |
Verwarm een bruineringsschaal 5 minuten voor op 600 Watt. Laat de boter hierin smelten. Braad het vlees 3.5 minuut hierin op 500 Watt. Schep de massa op de helft van de tijd een paar keer om. Pers de knoflook uit en voeg het met de tomatenpuree bij het vlees. Was de paprika, verwijder de pitten en de zaadlijsten en snij de paprika in smalle reepjes. Meng deze vervolgens door het vlees. Voeg de wijn en het water toe. Laat de ragout 27 minuten afgedekt zachtjes koken op 400 Watt. Neem het vlees uit de schaal. Laat de saus 4.5 minuut inkoken op 500 Watt. Breng de saus op smaak met zout, peper en cayennepeper. Serveer het vlees met de saus erover. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1837 KiloJoules 437 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 9 gram 47 gram 2 gram |