culinaire zaken .nl |
Pizza a la Oceaan | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Nederland | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:20 Bereiding : 00:25 | |
Indelingen | Oven | Vis / Zeevruchten | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
500 2 150 100 100 100 100 0.50 0.50 |
gram deciliter gram gram gram gram gram pak eetlepel |
tomaat saus (tomaten-) kaas (mozzarella) garnaal (Hollands,gepeld) champignon krab (blik) mossel broodmix basilicum (vers) | ||
Berei- ding |
Bereid de witte broodmix. Rol het deeg uit tot een ronde lap. Leg deze op een ingevette ovenplaat. Strijk de tomatensaus uit over het deeg. Pel de tomaten door ze even onder te dompelen in kokend water en snij ze in plakjes. Verdeel de plakjes tomaat over de pizza. Beleg de pizza met plakjes champignons, mosselen, garnalen en stukjes krab. Rasp de mozzarella grof en verdeel de kaas over de pizza. Strooi de basilicum erover en bak de pizza in 20 minuten in een voorverwarmde (200) oven tot het deeg gaar is. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1020 KiloJoules 243 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 13 gram 25 gram 3 gram |