culinaire zaken .nl |
Pittig varkensvlees met sperziebonen | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 2 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:25 | |
Indelingen | Makkelijk | Snel | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
400 200 50 3 2 2 1 1 1 0.50 - - |
gram gram gram eetlepel eetlepel theelepel stuks teentje theelepel stuks naar smaak naar smaak |
boon (sperzie-,vers) varkenshamlap tauge olie ketjap (manis) sambal oelek ui knoflook bouillon (poeder) paprika (rood) zout peper | ||
Voor- berei- ding |
Hamlappen in blokjes snijden en bestrooien met zout en peper. Ui pellen en snipperen. Paprika wassen, schoonmaken en in stukjes snijden. De sperziebonen schoonmaken en in vieren snijden. | |||
Berei- ding |
In een braadpan olie verhitten. Hierin ui ongeveer 1.5 minuut fruiten. Vlees ongeveer 6 minuten meebakken. Knoflook boven het vlees uitpersen. Erdoor roeren: sambal, ketjap, 1 deciliter water (0.5 deciliter per persoon) en bouillonpoeder. Sperziebonen en paprika erdoor scheppen. Met het deksel op de pan in ongeveer 10 minuten gaar laten worden. Intussen in zeef tauge afspoelen en uitlekken. Tauge door vleesmengsel scheppen. Op smaak brengen met sambal en ketjap. Lekker met rijst. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1592 KiloJoules 379 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 19 gram 27 gram 3 gram |