culinaire
zaken
.nl
Pittig varkensvlees met sperziebonen
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
400
200
50
3
2
2
1
1
1
0.50
-
-
gram
gram
gram
eetlepel
eetlepel
theelepel
stuks
teentje
theelepel
stuks
naar smaak
naar smaak
boon (sperzie-,vers)
varkenshamlap
tauge ingrediënt info
olie ingrediënt info
ketjap (manis)
sambal oelek
ui ingrediënt info
knoflook ingrediënt info
bouillon (poeder)
paprika (rood) ingrediënt info
zout
peper ingrediënt info
Voor-
berei-
ding
Hamlappen in blokjes snijden en bestrooien met zout en peper. Ui pellen en snipperen. Paprika wassen, schoonmaken en in stukjes snijden. De sperziebonen schoonmaken en in vieren snijden.
Berei-
ding
In een braadpan olie verhitten. Hierin ui ongeveer 1.5 minuut fruiten. Vlees ongeveer 6 minuten meebakken. Knoflook boven het vlees uitpersen. Erdoor roeren: sambal, ketjap, 1 deciliter water (0.5 deciliter per persoon) en bouillonpoeder. Sperziebonen en paprika erdoor scheppen. Met het deksel op de pan in ongeveer 10 minuten gaar laten worden. Intussen in zeef tauge afspoelen en uitlekken. Tauge door vleesmengsel scheppen. Op smaak brengen met sambal en ketjap. Lekker met rijst.
Voedings-
waarde
Energie1592 KiloJoules
379 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
19 gram
27 gram
3 gram