culinaire zaken .nl |
Pilafrijst 6 (met abrikozen) | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Turkije | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:30 | |
Indelingen | Goedkoop | Rijst En Pasta | Kip/kalkoen | |
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
500 350 50 20 8 4 1 0.50 - - |
gram gram gram gram stuks eetlepel stuks theelepel naar smaak naar smaak |
kipfilet rijst boter (room-) amandel abrikoos rozijn bouillon (kippen-,tablet) saffraan peper (wit) zout | ||
Berei- ding |
Wel de rozijnen en abrikozen. Kook de langkorrelige rijst gaar in water waaraan enkele saffraandraadjes en een kippenbouillontablet is toegevoegd. Bak de in blokjes gesneden kipfilets gaar in de boter. Laat de vruchten goed uitlekken. Roer de rijst, vruchten en kip door elkaar en breng de pilaf op smaak met zout en peper. Garneer de pilaf met de amandelen. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2390 KiloJoules 569 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 80 gram 38 gram 2 gram |