culinaire zaken .nl |
Pauselijke bloemkool | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Polen | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:10 Bereiding : 00:23 | |
Indelingen | Magnetron | Combi-magnetron | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
4.50 30 30 1 1 1 1 - - |
centiliter gram gram eetlepel stuks eetlepel stuks naar smaak naar smaak |
water kaas boter (room-) peterselie (vers) kool (bloem-) meel (paneer-) ei (kip) zout nootmuskaat | ||
Voor- berei- ding |
Rasp de kaas. | |||
Berei- ding |
Kook het ei hard en snipper het. Maak de bloemkool schoon, leg ze in zout water. Hol de stronk uit. Vervolgens water, zout en nootmuskaat in een glazen schaal doen en zet daarin de bloemkool. Verwarm dit 18 minuten afgedekt op 850 Watt. Smelt de boter in een klein glazen schaaltje in 2.5 minuut op 850 Watt. Hierna het paneermeel, het gesnipperde ei, de gemalen kaas en de peterselie toevoegen. Strooi dit mengsel over de bloemkool en verwarm het 2.5 minuut op 850 Watt. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 757 KiloJoules 180 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 15 gram 7 gram 7 gram |