culinaire
zaken
.nl
Pauselijke bloemkool
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
4.50
30
30
1
1
1
1
-
-
centiliter
gram
gram
eetlepel
stuks
eetlepel
stuks
naar smaak
naar smaak
water
kaas
boter (room-)
peterselie (vers) ingrediënt info
kool (bloem-)ingrediënt info
meel (paneer-)
ei (kip)ingrediënt info
zout
nootmuskaatingrediënt info
Voor-
berei-
ding
Rasp de kaas.
Berei-
ding
Kook het ei hard en snipper het. Maak de bloemkool schoon, leg ze in zout water. Hol de stronk uit. Vervolgens water, zout en nootmuskaat in een glazen schaal doen en zet daarin de bloemkool. Verwarm dit 18 minuten afgedekt op 850 Watt. Smelt de boter in een klein glazen schaaltje in 2.5 minuut op 850 Watt. Hierna het paneermeel, het gesnipperde ei, de gemalen kaas en de peterselie toevoegen. Strooi dit mengsel over de bloemkool en verwarm het 2.5 minuut op 850 Watt.
Voedings-
waarde
Energie757 KiloJoules
180 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
15 gram
7 gram
7 gram