culinaire
zaken
.nl
Oosterse maaltijd-kippesoep
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
3.40
200
150
1.25
125
100
6
3
2
2
2
1
1
0.50
deciliter
gram
gram
deciliter
gram
gram
theelepel
theelepel
eetlepel
theelepel
theelepel
teentje
theelepel
theelepel
bouillon (kippen-)
wortel (winter-)
prei
yoghurt (Bulgaars)
tauge ingrediënt info
aardappel ingrediënt info
saus (soja-)
maizena
pindakaas
sambal oelek
gember (poeder) ingrediënt info
knoflook ingrediënt info
ketoembar
komijn
Voor-
berei-
ding
Prei schoonmaken, in dunne ringetjes snijden en wassen. Peen schoonmaken, wassen in in dunne reepjes snijden. Aardappels schillen, halveren, wassen en de helften in dunne plakjes snijden.
Berei-
ding
In (soep)pan doen: prei, aardappel, bouillon met vlees en 0.75 liter water. Knoflook pellen en boven de pan uitknijpen. Bouillon aan de kook brengen en de groenten in circa 5 minuten beetgaar koken.

Intussen in een kommetje yoghurt, maizena, ketoembar, gemberpoeder, djintan, pindakaas, sojasaus en sambal door elkaar roeren. Al roerend het yoghurtmengsel en tauge aan groentebouillon toevoegen. Soep al roerend in circa 3 minuten door en door heet laten worden. Op smaak brengen met enkele druppels citroensap en eventueel met een scheutje sojasaus.

Serveren met geroosterde pitabroodjes, alhoewel stokbrood met een kruidenkaasje ook lekker is.
Voedings-
waarde
Energie801 KiloJoules
191 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
24 gram
8 gram
4 gram