culinaire zaken .nl |
Oosterse maaltijd-kippesoep | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:15 Bereiding : 00:15 | |
Indelingen | Goedkoop Maaltijdsoep | Slank Snel | Soep | |
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
3.40 200 150 1.25 125 100 6 3 2 2 2 1 1 0.50 |
deciliter gram gram deciliter gram gram theelepel theelepel eetlepel theelepel theelepel teentje theelepel theelepel |
bouillon (kippen-) wortel (winter-) prei yoghurt (Bulgaars) tauge aardappel saus (soja-) maizena pindakaas sambal oelek gember (poeder) knoflook ketoembar komijn | ||
Voor- berei- ding |
Prei schoonmaken, in dunne ringetjes snijden en wassen. Peen schoonmaken, wassen in in dunne reepjes snijden. Aardappels schillen, halveren, wassen en de helften in dunne plakjes snijden. | |||
Berei- ding |
In (soep)pan doen: prei, aardappel, bouillon met vlees en 0.75 liter water. Knoflook pellen en boven de pan uitknijpen. Bouillon aan de kook brengen en de groenten in circa 5 minuten beetgaar koken. Intussen in een kommetje yoghurt, maizena, ketoembar, gemberpoeder, djintan, pindakaas, sojasaus en sambal door elkaar roeren. Al roerend het yoghurtmengsel en tauge aan groentebouillon toevoegen. Soep al roerend in circa 3 minuten door en door heet laten worden. Op smaak brengen met enkele druppels citroensap en eventueel met een scheutje sojasaus. Serveren met geroosterde pitabroodjes, alhoewel stokbrood met een kruidenkaasje ook lekker is. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 801 KiloJoules 191 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 24 gram 8 gram 4 gram |