culinaire zaken .nl |
Mie met gehakt-pindasaus | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Thailand | |
Aantal personen | 2 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:10 Bereiding : 00:10 | |
Indelingen | Goedkoop Makkelijk | Rijst En Pasta Snel | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
250 150 1.50 3 1 1 1 1 0.50 - - - |
gram gram deciliter eetlepel stuks eetlepel teentje theelepel theelepel naar smaak naar smaak naar smaak |
gehakt (runder-) mihoen melk pindakaas peper (Spaans) ketjap (manis) knoflook rasp (citroen-) kerrie (poeder) rasp (sinaasappel-) olie zout | ||
Berei- ding |
Was de spaanse peper, verwijder de zaadjes en snij hem in stukjes. Verhit de olie in een koekepan. Bak het gehakt met de peper in 5 minuten rul. Breng het op smaak met zout. Pers de knoflook erboven uit. Kook in een andere pan de mie volgens de gebruiksaanwijzing gaar. Roer de pindakaas, de melk, de ketjap, het gemberpoeder, het kerriepoeder, het citroensap en de sinaasappelrasp door het gehakt. Blijf roeren tot een egale saus ontstaat. (Verdun zonidg met water.) Giet de mie af en verdeel over borden. Schep de gehaktsaus erover. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 3937 KiloJoules 937 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 71 gram 46 gram 4 gram |