culinaire
zaken
.nl
Mexicaanse bonenschotel
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
450
250
125
5
3
2
1.50
1
-
-
gram
gram
gram
theelepel
stuks
eetlepel
theelepel
teentje
naar smaak
naar smaak
tomaat (gepeld) ingrediënt info
boon (bruin,droog)
kaas
chilipoeder
ui ingrediënt info
olie ingrediënt info
oregano ingrediënt info
knoflook ingrediënt info
peper ingrediënt info
zout
Voor-
berei-
ding
Kook de geweekte bonen in het weekwater met zout gedurende 2 uur tot ze gaar zijn en het meeste water is opgenomen. Rasp de kaas.
Berei-
ding
Laat de bonen uitlekken en bewaar het kookwater. Fruit de ui in de olie goudbruin, voeg vervolgens de tomaten toe. Fruit dit tot moes. Voeg de bonen toe met ongeveer vier eetlepels kooknat, oregano, knoflook en chilipoeder. Roer alles goed door elkaar. Strooi de kaas erover en roer zolang tot deze gesmolten is. Breng alles dan op smaak met peper en zout. Dit gerecht is extra lekker met de Spaanse pannekoek en een grote kom gemengde salade.
Voedings-
waarde
Energie1600 KiloJoules
381 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
38 gram
23 gram
18 gram